Mit jelent számomra a falusi turizmus??Nyugalomban szeretnék pár napot eltölteni.?
?A sok munkát vezetném le egy kis pihenéssel.?
?A gyerekeknek szeretnék nagyobb mozgásteret.?
?A környékre vagyok kíváncsi.?
?Állatokat akarunk látni.?
?A vidéki élet mindennapjai iránt érdeklődünk.?
?Egyszerűen csak el szeretnék jönni otthonról hétvégére.?


?Milyen programokat tudna ajánlani??


Ezeknek az igényeknek kell nap, mint nap eleget tennem falusi vendégfogadóként. A vendégek elvárásainak sokszínűsége a szakma sokszínűségét jelenti. A fent leírt kéréseknek próbálok minél jobban megfelelni. Elengedhetetlen a vendégeim számára az igényes szálláshely, a nyugalom, a természet és az állatok közelsége, a nagy terület. Szinte természetes, hogy az utóbbiak a városi embernek manapság nem állnak rendelkezésére. A falusi turizmus döntő részben a városi ember találkozása a természettel. A falusi ember ismeri a természetet, éli a vidéki élet hétköznapjait, amelyből a városi ember régen kiszakadt. Ezt próbáljuk a vendégeinknek átadni, ami számukra azt is jelenti, mint újra a természetben és vidéken élni. Amit mi nyújtunk: öröm és szabadság felnőttnek, gyereknek! A természetesség, a friss levegő, a törődés, az érdekes programok minden korosztály számára a sikeresen, tartalmasan eltöltött vakációt, illetve szabadságot jelenti, és én azon dolgozom, hogy ez a gyakorlatban is így legyen!

A falusi turizmus megyei és országos szintű ?követeként? hiszem és tudom, hogy a magyar vendégfogadók döntő többsége ugyanezeket a feladatokat, kötelességeket érzi magáénak.


Szóval mit is jelentsen a falusi turizmus azoknak az embereknek, akik éppen szabad idejüket tervezgetik? A szíveslátás, a ?gazdák? vendégszeretete, a hely varázsa, a passzív- és aktív pihenés lehetősége, a nyugalom és a kikapcsolódás. Ezek adják azt a tökéletes összhangot, amit én falusi turizmusnak nevezek, és szívből, a szakma szeretetével ajánlom mindenkinek!Tisztelettel:

Koroknai Béla
falusi vendégfogadó
a Falusi Turizmus Hajdú-Bihar Megyei Szövetsége elnöke
a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége alelnöke


copyright © 2014. Koroknai Porta - Báránd. All rights reserved.